martes, 8 de julio de 2008

Recomanació blocs

Hola companys,
M'ha agradat aquest bloc de matemàtiques per 1er d'ESO, perquè permet afagar idees per elaborar un bloc on es recull el material d'un curs.

http://j23.zoomblog.com/cat/19786

Videos recomanats

Us he posat aquest primer video perquè mostra un profe de física a la seva classe duent a terme una reacció endotèrmica per tal d'ilustrar les seves explicacions científiques. Als alumnes els hi agrada molt això a les classes de ciències ( a banda , és clar,de realitzar ells mateixos les experiències al laboratori...)


He anat a la pagina de videoseducativos i la veritat és que no he trobat res d'interessant per a les meves classes. Potser és que no he sabut treure'n el suc dels recursos que ofereix...no se. Només he pogut visualitzar videos relatius a informació sobre educació (nous batxillerats, oposicions, desaparició del CAP....) Res més.

Aquest video m'ha semblat molt interessant tot i que el meu anglès és nefast i no l'entenc gaire. Mostra noves tècniques i estratègies d'ensenyament on és l'alumne el que ensenya, explica...al company a través d'unes directrius donades pel mestre a l'aula.

Recomanacions dels blogs de la wiki

La veritat és que porto una empanada mental que deu-n'hi-dó, ja que m'he mirat molts dels blocs proposats a la wiki (masses i tot). Per la meva formació i interesos personals em quedo amb els blogs de biologia i ciències en general. Concretament us recomano el bloc http://www.bigpenyagolosa.blogspot.com

Insectes: abelles

Aquest video és prou il·lustratiu pels nens de 7 i 8 anys per a descobrir aquest insecte. El video és en anglès, per tant, traduiré la narració...

Què és la web 2.0

El terme no té una definició concreta però aquesta aproximació és prou vàlida....

Refresqueu l'anglès

Blog per repassar l'anglès. Adient per a tots els públics!!!
http://blocs.xtec.cat/firstenglish

Estudiant Psicologia

Hola a tots!!!!Sincerament, per a mi aquest curs és quelcom molt enriquidor. No només m'estic ficant al dia de les noves tecnologies, sinó també de les seves aplicacions a l'escola. Jo, fins fa tres setmanes era estudiant de Psicologia a Blanquerna i bé, ara estic començant a sortir de l'ou :p


Tecnologia educativa


Hola!!! Sóc en Ramon, professor del cicle inicial del Col·legi Claret de Barcelona. Crec cegament en el poder didàctic de la tecnologia... No ens ha de fer por!!!

Rosa Guardiola


Hola a tots! Sóc la Rosa Guardiola i durant aquests dos últims cursos he estat professora de Tecnologia, Informàtica i de Pràctiques de Laboratori a una escola concertada de Badalona.

Sóc Llicenciada en Ciències Biològiques i m'he apuntat a aquest curs per aprendre molt sobre wikis i blogs. Els profes "emigrants digitals" ens hem de posar les piles per estar a l'alçada dels nostres alumnes, cada dia més espavilats pel que fa a temes tecnològics i informàtics!!

i la vida continua...

Sembla que, malgrat el nostre interès per estar al dia, la web2.0 ja és una cosa que té els dies contats. Està ja en moviment la web3.0 (que encarano sé de què va) i el que ens ensenya aquest vídeo: Social Media Video Marketing!!!

Sí, ha estat una eina brutal que ha transformat la vida de quasi tothom

Els més menuts s'ho pasaran bomba amb la web2.0...i el que vingui desprès!

Segur que no sou capaços d'aguantar el riure d'un parell de futurs utilitaris de la web2.0

Elena Barberan

Hola a tothom!
Molts bons els vídeos de You tube que heu penjat.
Us recomano que visiteu la pàgina http://www.edu3.cat/ on tenim a l'abast programes de Tv i radio educatius, per a treballar amb els nostres alumnes, son realment bons.

També us convido a visitar el blog que aquest any he fet amb els meus alumnes de 2n de primària. On hem anat penjant les diverses passes del projecte "ser informàtic" que vàrem realitzar.

BLOG de SEGON

Maribel Benito


Hola, soc la Maribel Benito, l'altra formadora. Ahir no vaig poder assistir a la primera sessió però sí que estaré el divendres. Soc professora d'anglès de Secundària del C.E.Joan XXIII, coordinadora TAC (Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement) de l'escola i formadora de professors en l'ús educatiu de les TIC. Formo part del grup de Recerca PSTIC de Blanquerna que coordina en Miquel Angel Prats.

Recomanacions

Hola companys, sóc la Roser Cervera i aquestes són les meves recomanacions dels vídeos educatius.

1. Aquest primer vídeo s'anomena "aprender a ser felicies", i fa una reflexió sobre la importància de les relacions socials i humanes i el valor que donem a les coses material. En fa una reflexió des d'una posició científica. Pot ser interessant per un segon cicle de l'ESO o inclús per un primer de Batxillerat. En una tutoria, després d'aquest vídeo es poden treballar diversos aspectes relacionats amb el valor material i amb les relacions humanes.


2. Potser sí que ens faltava el Youtube perquè els nostres alumnes aprenguin a accentuar correctament... Què en penseu?


3. Aquest vídeo m'ha agradat perquè parla de les dificultats d'aprenentatge i de l'atenció a la diversitat, el meu camp. El vídeo és molt curiós.

Presentació

Hola companys, sóc la Roser Cervera, i durant aquest curs he estat treballant en una Unitat de Suport a l'Educació Especial en un IES a Vilanova i la Geltrú. Una experiència molt interessant. Sóc psicòloga i psicopedagoga.

Les meves recomanacions

Aquestes són les meves tres recomanacions de vídeos amb els que podria treballar a classe.

1. Aquest primer vídeo l'he triat per a cicle inicial. AL vídeo apareixen una gran quantitat d'animals marins. El podríem passar als alumnes i després comentar quins animals recorden, o tornar-lo a veure dient els noms.



2. El segon vídeo sería més adequat pel cicle mitjà, tot i que el funcionament podría ser molt semblant al primer. Amb aquest vídeo els nens poden repassar els noms dels altres planetes del Sistema Solar i de les estrelles més importants, i sobretot, comparar les mides entre ells, difícils d'imaginar sobre el paper.



3. Per acabar, el tercer vídeo el faria servir per ajudar als alumnes de sisè, que han de preparar una activitat d'acroesport per fi de curs. Podríen veure com d'important és fer una bona presentació, algunes idees d'exercicis, etc.

Joan Garcia

Hola a tots i totes,

Em dic Joan Garcia i sóc Mestre d'Educació Física, i aquest darrer he estat treballant com a especialista a una escola d'educació especial a Barcelona.

Us poso una foto meva saludant des d'Andorra...